Последние новости
Истории борьбы

Антонина Громова (Москва)

Поробнее →

"У меня рак почки". Практическое руководство для пациентов и членов их семей.

Поробнее →

Помогать просто. Пособие по облегчению ухода за паллиативыми пациентами.

Поробнее →
Все истории →

«Онко-Дозор» ЖОВТЕНЬ 2015.

Дата: 20 ноября 2015   Категория: Новости УФР

20 жовтня Всесвітній день боротьби з раком грудей. З цієї нагоди пройшла вже традиційна акція «Онко-Дозор». Організаторами акції є ГО «Центр «Рівне право на життя», Українська федерація боротьби проти раку, за підтримки компанії Санофі в Україні.

Мета акції – покращення обізнаності населення про патологію шийки матки та Раку грудної залози, скринінг серед жителів регіону за допомогою своєчасного профілактичного обстеження.

Скринінгова кампанія була проведена у м. Львів з 5 по 19 жовтня. У міському мамологічному центрі було обстежено 214 жінок, виявлено патологію у 125 жінок (58,4%), у тому числі виявлено 3 раки молочної залози.

Огляд у м. Харків відбувався з 19 жовтня по 6 листопада на базі Харківського обласного клінічного онкологічного центру, де всі бажаючі змогли отримати кваліфіковану консультацію лікарів-онкологів та за необхідністю пройти УЗД обстеження.

Результати акції у м. Харкові: пройшли огляд 1800 жінок, виявлено патології у 1170 жінок (65%), призначено оперативне втручання 130 жінкам.

Пам’ятайте, своєчасна профілактика – найкращій спосіб захистити своє здоров’я 

ВЕЛИКА ПОДЯКА УЧАСНИКАМ АКЦІЇ «ОНКО-ДОЗОР»:

Харківській міській раді, Харківському обласному клінічному онкологічному центру, Львівсьій міській раді, Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центру, Всеукраїнській жіночій єврейській організації «Проект Кешер».